TKO OSTVARUJE REZULTAT U 10 TRENINGA?

Nama kao trenerima je instantno jasno tko će ostvariti ovakav (ili još bolji) rezultat. Jasno je kod prvog intervjua i rukovanja.

Za rad najzahvalniji klijent je onaj koji jasno zna što želi, koji je proučio naš rad i/ili došao preko preporuke njemu bliske osobe koja je također napravila dobar posao u radu s nama.

Intenzitet nije nešto što trener donosi na trening, intenzitet je nešto što trener usmjerava – a klijent kreira. U našem BodySculpt grupnom chatu trenera često se izrazimo kako neki klijent “Ugasi svjetla u dvorani ili iskopča struju” kad ide na seriju. Što to znači? To znači da je prišao utegu kao da ga je neko spojio na struju. Intenzitet je sve (pogotovo kad je usmjeren dobrom izvedbom).

Transformacija znači redovitost na treningu. Ako trener planira 3 treninga tjedno, a vi se pojavite na dva ili jednom jasno je što će se dogoditi.

Brzi rezultati iziskuju praćenje programa kako unutar treninga tako i van ( prehrana, san, oporavak).

Brzi rezultati ne traju zauvijek – u treningu vas neće zadržati rezultati već ljubav koju stvorite prema njemu.
U treningu ne postoji stagnacija – ili napredujete ili nazadujete. Upravo zato važno je priču pretočiti u nešto što nije “mjesec dana do transformacije” već “mjesec dana do stvaranja dobrih navika za život”.

Što se tiče klijentice došla je po preporuci jednog našeg klijenta kojeg smo već objavljivali zbog super napretka. To je također klijent koji sada sam radi i sam dalje napreduje. Povremeno se čujemo oko savjeta i evo sada će doći jedan period ponovno kod nas na treninge da malo izbrusimo izvedbu vježbi.
Klijentica iz primjera se po dolasku u program bavila kružnim/borilačkim treninzima. Obaveze, itd. sve što život nosi… Zamolio sam je da barem uvodni period ne radi svoje standardne treninge dok tijelu ne pošaljemo dobru informaciju.
Bolovi u torakalnom dijelu kralježnice nestali su u 3 treninga čim smo ostvarili dobre tonuse i aktivirali mišiće koji su već dugo bili neaktivni. Nedavno ona meni kaže: Sad napokon mogu stajati u mjestu, prije sam se stalno morala migoljiti jer me žuljalo vlastito tijelo.

Sam trening bio je baziran na: Stražnji čučanj, 7 cm block pull, potisak iza glave, zgib, veslanje, sklek i nešto aktivacije trupa.

Matej Barišić

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *